Új! Művészet-terápiás fókusz

Bővítette tevékenységét egyesületünk, az ELTE zeneterapeuta képzésében szerzett új szakmai ismeretekkel. A művészetekkel való gyógyításra ugyanis a mentális egészség megőrzésére fordított korábbi programunk óta fókuszáljuk figyelmünket. Úgy érezzük, hogy a betegségek gyógyítása helyett továbbra is a megelőzésre kell hangsúlyt fektetnünk. A megelőzés fogalma azonban ma már mást jelent, mint öt-tíz évvel ezelőtt.

Sajnos életvitelünk olyan kihívások elé állít minket, melynek teljesítésében az egészség megőrzésének elhanyagolását – bár számtalan elvárás kényszerít erre – garantált megbetegedés követi. Fontosnak tartjuk ezért, hogy tartható és könnyedén a kialakított életvitel, az étrend és a védő faktorok kialakítására is időt kell áldozni, s ezek felkutatásában  szakmailag korrekt szakemberek ajánlásában van feladatunk, küldetésünk.

A művészet- és zeneterápiás tevékenység felvételével  tehát ezentúl az életmód, életvitel kialakításában szakmai konzultációkra, a mentális egészség megőrzésében terápiás módszerekre, a művészetek segítségével pedig képességfejlesztésre, tanulás segítésre törekszünk meglévő profilunk mellett.

Vélemény, hozzászólás?